Shared past doesn’t mean that crimes in the present should be supported

El 14 d’agost de 2023 vam decidir recordar als barcelonins que el passat comú no requereix el suport de crims en el present i que en el 537è dia d’una invasió a gran escala encara no han eliminat del seu mapa els nom de la capital d’un país terrorista que està destruint el poble ucraïnès i la cultura ucraïnesa. Vam proposar moltes opcions de nous noms per al carrer, i fins i tot vam mostrar com podrien ser els nous rètols. Els nostres cartells estaven escrits en català, castellà i anglès “Aquest carrer porta el nom de la capital d’un estat terrorista”, “537 dies des de l’inici d’una invasió russa a gran escala d’Ucraïna: encara hi ha un carrer de moscou a Barcelona”, “Un passat comú no requereix el suport dels crims presents” (el carrer va rebre el seu nom durant els Jocs Olímpics de 1992). També vam col·locar a les cases fotos de Bucha (les mans del mort estan lligades a l’esquena), Mariupol (la inscripció “nens” davant del teatre) i una foto de la gimnasta ucraïnesa Alexandra Paskal, de 7 anys, de la qual la cama va ser arrencada per un coet rus. Creiem que el carrer de Moscou a Barcelona s’hauria de rebatejar immediatament, ja que no hi ha lloc al mapa de les ciutats modernes per als símbols del genocidi del poble ucraïnès.

14 серпня 2023 року ми вирішили нагадати барселонцям про те, що спільне минуле не вимагає підтримки злочинів у сьогоденні і що на 537 день повномасштабного вторгнення вони все ще не прибрали зі своєї карти назву столиці країни-терориста, яка нищить український народ та українську культуру. Ми запропонували багато варіантів нових назв для вулиці – і навіть показали, як могли б виглядати нові таблички. На наших плакатах було написано каталонською, іспанською та англійською “Цю вулицю названо на честь столиці держави-терориста”, “537 днів з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну: у Барселоні все ще є вулиця Москви”, “Спільне минуле не вимагає підтримки злочинів в теперішньому” (вулиця отримала свою назву під час олімпійських ігор 1992). Також ми розмістили на будинках фотографії з Бучі (руки вбитого, пов’язані за спиною), Маріуполя (напис “діти” перед драмтеатром) та фотографію 7-річної української гімнастки Олександри Паскаль, якою відірвало ногу російською ракетою. Ми вважаємо, що вулиця Москви у Барселоні має бути негайно перейменована, оскільки на карті сучасних міст немає місця символам геноциду українського народу.

Com va ser la preparació de l’acció: / Якою була підготовка до акції:

Thanks for the help to Samuil Kesler, Olena Romanyuk, Ruslana Monastyrskaya.

El text i les imatges s’han enviat al nomenclàtor de Barcelona que tracta els noms dels carrers. /  Текст та зображення відправлені до барселонського номенклатора, що займається назвами вулиць.

Fotos de l’acció: / Фото з акції:

 

Поделиться
Запись опубликована в рубрике История, Культура, Протесты и социальные инициативы с метками , , , , , , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий