Bål For Benjamin, aldri mer nazisme!

26 января 2012 года, в шесть часов вечера, около Голубого камня состоялась акция памяти Бенджамина Хермансена “Вместе против нацизма”. Тридцать человек собралось, чтобы вспомнить подростка, убитого 11 лет назад нацистами в Осло и обратить внимание общества на существующую в обществе ксенофобию. Больше про Бенджамина можно узнать здесь.

Текст анонса акции: 26. januar 2001 ble Benjamin Hermansen ble drept av nazister på Holmlia. 27. januar er den internasjonale Holocaustdagen. SOS Rasisme vil minnes Benjamin denne dagen, samtidig vil vi mobilisere til kamp mot den nazistiske aktiviteten i Norge.

Nazismen er ikke død
Mange år etter at Ole Nikolai Kvisler og Joe Erling Jahr ble dømt for drapet på Benjamin er de norske nazistene fortsatt aktive. Nazistene oppsøker skoler og fritidsklubber for å rekruttere ungdom, og de sprer frykt og hat med nazistisk propaganda. Et nazistisk miljø begynner gjerne som en voldelig ungdomsgjeng der rasistiske holdninger har slått rot.

Organiser deg
Nazismen kan ikke fjernes bare gjennom å håndheve et lovverk. Det er bare vanlige folks sitt engasjement som kan bekjempe rasismen fullt og helt. Derfor er det nå på høy tid at vi tar opp kampen mot det norske nazimiljøet. Ikke bare vi som er samla her i kveld, men alle som er imot nazistenes umenneskelige ideologi må stå sammen i denne kampen.
Vi i SOS Rasisme ønsker å bygge en sterk antirasistisk front, der alle som vil bli kvitt rasismen kan jobbe sammen. Derfor trenger vi flere medlemmer, både støttemedlemmer og aktive medlemmer. Hjelp oss å bekjempe rasismen – bli med i SOS Rasisme i dag.
Dagen i dag er en viktig markeringsdag, den markerer en historie som vi aldri må glemme. Det er en dag som er like viktig lokalt og nasjonalt i Norge som i Tyskland og i resten av Europa. Vi som står her har alle et ansvar for lære av historien, og sørge for at den ikke gjentar seg.
Vi kommer til å fortsette arbeidet – for likeverd, og mot alle former for rasisme. Og vi kommer til å tenne et bål hvert år, for å vise at vi aldri glemmer.
Vi glemmer ikke Benjamin – Aldri mer nazisme!

Встреча в фб, с помощью которой координировалась акция.

Поделиться
Запись опубликована в рубрике Протесты и социальные инициативы с метками , , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий