Акция против высылки Таймана Агид Фатаха / Still opp for Taiman! 1 февраля 2014 года

Taiman Agid Fatah – беженец 27 лет. На первой фотографии – мать Таймана, Amina Abdullah Yusef, ей 51 год. В 2001 году Амина месте с 6 своими детьми бежала из Ирака. Тайману в то время было 14 лет. В 2005 году вся семья получила убежище, Тайману же исполнилось 18 и его дело рассматривалось отдельно. Убежища он не получил. Теперь норвежские власти хотят выслать Таймана, сейчас он сидит в Трандуме.

В группу поддержки Таймана в фэйсбук Støttegruppe for Taiman Agid Fatah входит более 5000 человек. По все стране проходят маленькие и большие протесты. Sinan Berkant протестует прямо на нефтяной платформе:

1660814_567069163384655_1308933905_n
В Осло расклеивают стикеры в поддержку:

1779203_10153771307100367_824060944_n

А Берген опять вышел на площадь. Потому что с нами живет семья Таймана. 320 человек были сегодня на митинге, еще 80 стояли неподалеку.

Видеофильм про акцию:

Фотографии:

Организатором был Rudi Bakken, который работал в лагере для беженцев (в Breistein), когда семья Таймана прибыла в город.

1 февраля 2014 года на ступеньках недалеко от Синего камня на Торгаллменнинген в 14.00 начались выступления политиков и социальных активистов. Было два транспаранта: “Нелегальных людей не бывает” и “Никакие дети не являются незаконными, нет временному разрешению на жительство”.  Митинг продолжался около 50 минут.

Многие люди стояли с маленькими плакатами против депортации (“Тайман прожил с нами 13 лет. Он не преступник. Une совершает ошибку. Тайман должен жить со своей семьей в Норвегии”)

 

С речами выступали Linn Kristin Engø – AUF:

Tone:

Mahtab Naderi Haugjord:

Представитель партии зеленых:

Oddny Irene Miljeteig от SV:

Вместе с Оддни люди скандировали “Taiman tilhører Bergen” (смысловое значение “Тайман бергенец”).

Один из админов Støttegruppe for Taiman Agid Fatah Armani Few:

Suzanne Starr (US/New Orleans) спела несколько красивых песен:

В конце митинга Сюзанна пела с Юлианом (Julian Garcia Sandtorv)

Среди участников митинга были Tora Kristiane Finne(Rødt), Tiago Andreas Tynæs Leste:

Курдские активисты Tara Shwani и Ali Watti:

Morten Heszlein-Lossius:

Анита Баккен:

Дина Сирена Оврен:

Самый известный защитник прав детей-беженцев в Бергене, Aina Heldal Bøe. Айна получила Лаксовприсен за помощь семье Натана.

Wenche Dorothea Haukland:

Jorge Alex Dahl:

и другие:

Статьи про акцию в бергенских сми:

Taimans (27) skjebne blir hastesak

Mange møtte for å støtte Taiman

Demonsterer for å støtte Taiman

Встреча акции в фб

Støttegruppe for Taiman Agid Fatah

В 2 часа ночи 2 февраля друг Таймана Синан Беркант от имени 5500 членов группы поддержки и от себя лично написал письмо норвежскому премьер-министру, Эрне Солберг. В письме он рассказал историю своего знакомства и дружбы с Тайманом, о его попытках получить документы и о душевном расстройстве. “Мы оба были беженцами, ищущими убежища. Я турок, а Тайман – курд из Ирака. Мы должны были ненавидеть друг друга, но, познакомившись, мы вместе ели, гуляли, играли в футбол в одной команде, я помогал ему – иными словами, мы стали друзьями, дружба поборола расизм и ненависть. К сожалению судьба Таймана не сложилась так удачно, как моя…”

Kjære medlemmer,
Jeg har fått eposten til statsministeren, og sendt et brev på vegne av meg selv og dere. (Jeg avventer med å oppgi adressen hennes. føler det ikke er riktig å angripe en statsminister ved å bombardere henne med hatfulle eposter etc. fo det vil ikke hjelpe, ikke i dette øyeblikket)Jeg håper hun svare meg/oss på dette:Kjære Erna Solberg,Jeg vil først og fremst takke deg for tiden du bruker tid til å lese hva jeg har på hjertet.

Mitt navn er Sinan Berkant Yildiz, og jeg er en Ingeniør på 31år som bor i Bergen. Jeg skriver til deg for at jeg føler jeg har mistet en veldig god venn. Vennen min er Taiman Agid Fatah, og han ble onsdag ettermiddag den 29.januar hentet av politiet, fraktet til transittmottak Tandrum i Oslo, for så å bli deportert til et sted han ikke kjenner.

Jeg ble kjent med Taiman sommeren 2005, og vi har siden den gang bygd et vennskap som jeg føler er umulig å forklare med ord/setninger, men jeg skal prøve.

Min venn Taiman kom til Norge flere år etter meg, men av nesten samme grunn. Vi begge er asylsøkere som har søkt opphold og sikkerhet i dette riket. Jeg er opprinnelig tyrkisk mens Taiman er kurder fra Irak. Av geografiske og politiske årsaker skulle egentlig hatet hverandre, men realiteten er at vi har blitt kjent med hverandre, vi spist sammen, vi hengt sammen, spilt fotball på samme lag, jeg har hjulpet han, og han har hjulpet meg, med andre ord så vi har utviklet et ubeskrivelig vennskap som overgår både rasisme og hat.

Men desverre har skjebnen til min gode venn ikke vært den samme som min, for jeg og familien min fikk innvilget søknad, og godkjent oppholdstillatelse på kort tid, og det tok ikke lang tid før jeg og familien min klarte å integrere oss. Men for Taiman og familien hans har det vært det motsatte. De har opplevd en grusomm krig i Irak, og for å overleve har de flyktet til Norge for å overleve. Taiman som den gang var 14år, flyktet til Norge i 2001 sammen med moren og deler av søskenene, uten noe som helst verdisaker eller papirer. Sammen med familien har han måtte vente fire år på et asylmottak, usikker på hva som forventer dem. Da de endelig fikk innvilget søknad om oppholdstillatelse i 2005, med hensyn til barnas sitasjon, hadde Taiman nettopp fylt 18år, og ble desverre ikke sett på som endel av familien. Siden har Taiman gjentatte ganger prøvd/søkt på å få myndigheten til å innse at han tilhører familien i Norge, kjenner ikke til andre steder.
Taiman har fra han 14år gammel levd i asyl i Norge, uten papirer, skolegang, kurs, eller jobb. Han har levd et ungdomsliv i asyl med noen hundre kroner i lommen hver måned. Dette har han tålt bare for å være inærheten av familien, og det lille nettverket han har klart å bygge. Min gode venn som har et hjerte av gull, er desverre ødelagt psykisk, og jeg har lenge vært beskymret for tilstanden hans. Men nå som han er blitt hentet av politiet og fraktet til en celle i Tandrum, vet jeg ikke hva jeg selv skal tenke, si, eller føle. Verden, hvordan jeg følte den er desverre ikke den samme lenger. Jeg har gråtet og mistet mange tårer. Jeg føler jeg har nå opplever en skrekkfilm,hvor min gode venn spiller hovedrollen, som et offer.

Derfor har jeg sammen med noen bekjente startet en aksjon for å fortelle Dere/Media hva vi føler. Vi startet tordag med en facebook gruppe, hvor vi skrev hva vi følte. Vi fortalte historien vår slik den er, og håpte vi kunne nå mennesker der ute med større makt enn oss. Vi har klart å nå diverse politikere, musikere, også andre snille mennesker som har gitt meg bekjente av Taiman, og familien hans støtte som var i overkant av det vi hadde trodd. Vi er nå over 5500 kjærlighetsfulle medlemmer som er aktive døgnet rundt. Vi skriver dikt, deler bilder, utrykker følelser, og kommuniserer aktivt.
Lørdag hadde vi en rørende med demonstrajon med artister i Bergen sentrum, hvor flere hundre deltok. Imorgen blir det også en demonstrasjon i Oslo.
Alt vi håper og ønsker er å få vår «bergenser» Taiman tilbake til Bergen. Vi alle føler det er her hos familien han hører hjemme.
Jeg skriver dette på vegne av meg selv og alle kjærlighetsfulle medlemmene av gruppen «Støttegruppe for Taiman Agid Fatah»,
Vi håper inderlig at du forstår oss vår kjære statsminister.
Vi ønsker medmenneskeligheten overvinner den unødvendige deporteringen av Taiman Agid Fatah.
Hjelp oss, hjelp min venn Taiman som aldri har hatt det godt.

Vi håper og venter på positiv svar.

Tusen Takk

Mvh
Sinan Berkant Yildiz & 5500+ kjærlighetsfulle medlemmer

 

Поделиться
Запись опубликована в рубрике Протесты и социальные инициативы с метками , , , , , , , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий