“Елена” Звягинцева в Бергене на русском

Elena

Premiere:
20.04.2012
Alder:
11 år
Lengde:
1 t. 49 min.
onsdag 25.04 torsdag 26.04 fredag 27.04 lørdag 28.04 søndag 29.04 mandag 30.04 tirsdag 01.05 onsdag 02.05 torsdag 03.05
KP 10
18:00
KP 10

18:00

KP 10

14:15

KP 10

18:00

KP 10

15:15

KP 10

18:00

KP 10

15:15

KP 10

18:00

KP 10

14:15

KP 10

18:00

KP 10

15:15

KP 10

18:00

KP 10

14:15

KP 10

18:00

KP 10

14:15

KP 10

18:00

Seniorkino torsdag 26.04:

KP 10

12:00

Hver torsdag legger vi til rette for en god kinoopplevelse på Bergen kino for vårt voksne publikum. Vi velger med omhu fra vårt store utvalg av filmer, filmer vi tror vil engasjere og glede et voksent publikum. Vi viser alltid aktuelle filmer som er ferske på kino. Velkommen påkino!

Bestillingsnr: 2793 2793

Elena no.pl

Original tittel:
Elena
Regi:
Andrey Zvyagintsev
Skuespillere:
Andrey Smirnov,
Nadezhda Markina,
Yelena Lyadova,
Alexey Rozin,
Evgenia Konushkina,
Igor Ogurtsov,
Vasily Michkiv,
Alexey Maslodudov
Genre:
Drama
Nasjonalitet:
Russland
Språk:
Russisk
Egnethet:
Voksen
Begrunnelse:
Skildring av et brutalt overfall gjør at denne filmen får 11-årsgrense.

Anmelderne mener

Vinner av juryens spesialpris under Cannes 2011 og prisen for beste film under Tromsø Internasjonale Filmfestival. ELENA er en spennende fortelling som stiller store moralske spørsmål, og samtidig en subtil analyse av dagens Russland. Etter sin oppsiktsvekkende debut med TILBAKE viser regissør Andrej Zvjagintsev igjen storform som historieforteller med et utsøkt filmspråk.

I moden alder har Elena gjort en økonomisk klassereise gjennom ekteskapet med velstående Vladimir. De to har vært gift i flere år, og selv om forholdet er basert like mye på fornuft som på følelser, trives de godt i hverandres selskap. Men når Elena nok en gang ber Vladimir om økonomisk hjelp til sin arbeidsledige sønn og familien hans, er Vladimir motvillig. Og når han gjør sin bortskjemte datter til enearving, forrykkes balansen i ekteskapet. Elena ser sønnens framtidsutsikter smuldre bort. Men hvor langt er hun villig til å gå for å hjelpe ham?

Spenningen som preger filmen, drives framover av hovedpersonens dilemma og de valg hun tar. Men ELENA er også en karakterstudie hvor filmspråket er fremtredende. I nydelige, lange tagninger, ofte uten dialog og sparsomt akkompagnert av Philip Glass’ originalmusikk, tegner regissør Andrej Zvjagintsev og skuespiller Nadezhda Markina et nyansert portrett av en kvinne som verken er helt eller offer.

Pressen om filmen:

(5) “Årets vinner av hovedprisen under Tromsø Internasjonale Filmfestival er filmfortelling av en klasse, med en stil som gjør at den skiller seg ut (.) Nadezhda Markina er strålende i hovedrolle som kvinne mellom nye penger og gammel familie i dagens Russland.” – Adresseavisen

(6) “Elena er en estetisk nytelse og etisk utfordring . Ved å følge denne kvinnen som kjenner både samfunnets sol- og skyggeside, har filmen allerede et genialt utgangspunkt.” – Klassekampen

(5) “Historien fortelles nennsomt … inneholder vendinger og ikke minst nok glødende, undertrykt aggresjon til at det holder i godt monn.” – Aftenposten

(5) ” glimrende . Det er et samlivsdrama. Men også et samfunnsspeil og en intelligent utforsking av menneskenaturen, blottet for lettvinte løsninger.” – VG

(5) “I det elegante dramaet Elena kolliderer klasser og verdenssyn . usentimental og sosiologisk skarp.” – Dagbladet

(5) “Zvjagintsev skaper en fascinerende kontrast og spenning mellom sitt kjølige blikk og den varme, følsomme karaktertegningen av hovedpersonen Elena, frapperende nyanserikt spilt av Nadesjda Markina.” – Cinema

“Ukas varmeste anbefaling” – NRKs Filmbonanza

источник

Поделиться
Запись опубликована в рубрике Культура с метками . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий