Åpningsmøte: Putins Russland (og BFO med Skjebnesymfonien)

Åpningsmøte: Putins Russland (og BFO med Skjebnesymfonien)
  • Когда
   25 января 2012 г.
  • Время
   с 18:30 до 20:30
 • Описание

  Med Hans-Wilhelm Steinfeld, Frank Aarebrot og Bergen Filharmoniske Orkester.

  Russland opplever de største politiske protestene og demonstrasjonene siden Sovjetunionens fall. Vi flyr inn Hans-Wilhelm Steinfeld fra Moskva for å oppdatere oss på Putins Russland. Etterpå spiller Bergen Filharmoniske Orkester Skjebnesymfonien.

  Statsminister Vladimir Putins parti Det forente Russland gikk dramatisk tilbake ved valget i høst. Partiet anklages for omfattende valgfusk, og titusener har deltatt i protester mot regimet.

  I februar skal Russland velge ny president, der Putin er den eneste reelle kandidaten. Men hans popularitet er synkende, spesielt blant de unge og utdannede som har tilgang til internett. Etter 12 års Putin-styre er kontrasten mellom rike og fattige russere slående. Økte forskjeller er en viktig grunn til at mange har fått nok av makteliten.

  Hans-Wilhelm Steinfeld er journalist, historiker, forfatter og arbeider for tiden som korrespondent i Moskva. Steinfeld er aktuell med boken “Forvirringens tid: Russlands vei mot presidentvalget 2012″ hvor han tar for seg maktspillet i Russland. Han veier forholdene slik de ser ut nå og ser på maktens dilemma, samtidig som han trekker de store linjene og setter dagens situasjon inn i en historisk sammenheng.

  Steinfeldt møter statsviter og valgforsker Frank Aarebrot til samtale om demokratiets stilling i Russland etter Sovjets fall.

  Etter møtet fremfører et fulltallig Bergen Filharmoniske Orkester sin fantastiske versjon av Ludvig van Beethovens 5. symfoni, også kjent som Skjebnesymfonien. Stykket er et av de mest kjente i musikkhistorien og regnes som et av komponistens absolutte mesterverk.

  Student: 60 kr / Ordinær: 80 kr. Dette inkluderer møte, konsert og semestermedlemskap (20 kr for møtene vår 2012).

  Møtelder: Maria Dyrhol Sandvik

  (Collage: Catrine Krogseth)

источник

Поделиться
Запись опубликована в рубрике Жизнь замечательных бергенцев с метками . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий