Солдати Газпрому на двох фронтах: ПВК Потік займається геноцидом в Україні та оркестр Курентзіса тримає позиції російського світу на культурній передовій Європі

Роман Холматов 6.5.2023 “І оцей оркестр приїде в Мадрид???? Auditorio Nacional,які ж ви продажні”

У травні 2023 року в Іспанії заплановано п’ять концертів диригента Теодора Курентзіса та його оркестру musicAeterna. MusicAeterna – російський оркестр, який локалізован і працює у Росії. Спонсорами музикантів довгі роки є Газпромбанк та ВТБ-Банк, обидва перебувають під санкціями через війну. Відомо, що “Газпром” відправив ЧВК Поток в Україну.

Оркестр musicAeterna не висловлюється проти війни та працює з державними установами в Росії та прихильниками Путіна, продовжує легітимізувати владу диктатора – ті, що його творець Курентзіс робив з моменту своєї появи в Росії з 1994 року.

Британський музичний журналіст Norman Lebrecht у своїй статті “Спонсор Курентзіса відправив приватну армію в Україну”  дає різку оцінку європейським колаборантам: “Газпром був головним спонсором греко-російського диригента Теодора Курентзіса, якого досі наймають корисні ідіоти до музичного бізнесу Німеччини та Австрії. Вони повинні знати про плями крові на його контракті. Цю характеристику повною мірою можна поширити на організаторів іспанського туру: Концерти Курентзіса відбудуться при колаборації з росіянами Auditorio i мэрии Сарагосі (12 травня), Ibercamera та L’Auditori в Барселоні (14-15 травня), La Filarmónica i Auditorio Nacional de Música у Мадриді (17-18 травня).

Історія скасування Курентзіса в Іспанії: Українці, які мешкають в Іспанії, вимагали скасувати концерти Курентзіса, але їм це до цього часу не вдалося. Концерти проводяться під егідою Міністерства культури та спорту Іспанії, мерії Барселони та Сарагоси, а також провідних культурних закладів Іспанії та на головних національних майданчиках. Листи протесту, спрямовані до всіх вищих інстанцій, просто пересилалися організаторам концерту. Така сама ситуація була й раніше, коли діаспора намагалася скасувати концерти інших російських виконавців (Галкіна, Толкаліної, Муравйової та інших). Єдине, що вдалося в Іспанії, — це скасувати два концерти Кустуриці.

Історія скасування Курентзиса у світі:

2022: У квітні 2022 року на прохання Посла України в Австрії 2 концерти під керівництвом Курентзиса у Віденському Концертхаусі: скасовано. Проти гастролей диригента висловились посол України в Австрії Василь Хімінець, а також українська скрипалька Віра Жук. Концерти Курентзіса у Парижі та Мюнхені у 2022 році також були скасовані.

2023: У квітні 2023 року Теодор Курензіс, який не перше десятиліття живе і працює в Росії, став почесним професором Московської консерваторії, а директор Віденського концертного залу Маттіас Наске в рамках презентації програми оголосив, що хоче відмежуватися від Курентзіса через його мовчання про російську агресію в Україні.

27-28.5 анонсовано концерти Курентзіса у Баден-Бадені.

Поделиться
Запись опубликована в рубрике Культура с метками , , , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий