Война в Сирии – это война против детей

KRIGEN I SYRIA ER EN KRIG MOT BARN – акция с таким названием состоялась в Бергене 20 ноября 2012 года, в День конвенции о правах ребенка. С 15:00 до 17:30 на Торгаллменнинген стояла палатка с курдскими и сирийскими флагами, на фонтане были закреплены фотографии сирийских детей, был стенд – правда, его уносило ветром, транспаранты. Раздали 200 листовок. Были пирожные (тех же цветов, что и флаги), чай. Палатка была от Норск Фолкерхелп, звук – от Рёд-партии. В 17:00 начался короткий митинг, на который собралось 45 человек.

Выступали Oddny Irene Miljeteig от SV, Øystein Hassel от AUF, Али Ватти, организатор акции, от Støttegruppe For Syriske Flyktninger.

Али говорил о том, что конвенция о правах ребенка в Сирии не соблюдается, что детей пытают, убивают, что дети вынуждены покидать дома – вместе со своим семьями или в одиночку. “Мы хотим сказать о нашей солидарности с сирийскими детьми, потребовать прекращения насилия в отношении гражданских лиц в Сирии и попросить Норвегию предпринимать больше усилий для защиты сирийских беженцев”. Приводил статистику погибших (посмотрите статистику на сайте csr-sy.com)

 

Текст приглашения на акцию:

Snart er det 20 november, og som vi alle vet, Barnekonvensjonens dag. Dessverre er det slik at barn i flere land ikke får oppfylt sine rettigheter etter denne konvensjonen. Vi i Støttegruppen for Syriske flyktninger er særlig opptatt av barna i Syria, som har vært utsatt for en grusom krig i nesten 2 år. Syriske barn er blitt torturert, drept, undertrykket og mange har vært nødt til å flykte fra sine hjem – noen med sine foreldre og noen helt på egen hånd.
Støttegruppen for Syriske flyktninger mener at den
krigen som er i Syria rammer barn aller verst.
Derfor vil vi vise vår solidaritet med de syriske barna, og vi vil gjerne at dere skal bli med oss og vise at disse barnas liv betyr noe.
Vi arrangerer en markering på Torgallmenningen, ved Den blå steinen, 20. november kl. 17:00
Vi håper at dere vil slutte dere til, og også mobilisere til markeringen blant deres medlemmer.
Med markeringen ønsker vi å sette søkelyset på barna i Syria sin situasjon, vi krever at volden mot sivile opphører, og vi krever at norske myndigheter gir flere syriske flyktninger beskyttelse i Norge så lenge krigen pågår.
Hvis noen av dere vil holde appell denne dagen eller bidra på annen måte er vi svært takknemlig for det.

Ta med deg venner og kjente
VIS AT DU BRYR DEG!!

1. “Syriske militærtropper har torturert barn og brukt dem som menneskelige skjold på tanks for å forhindre angrep fra opposisjonsstyrkene.”
FN-rapport – 12. juni 2012
2. “Syriske barn blir utsatt for ufattelige, grusomme voldshandlinger. Barna trenger sårt hjelp og oppfølging for å komme seg igjennom de sjokkerende opplevelsene. Nå må barns vitneutsagn straks dokumenteres, slik at de som har begått overgrepene mot barna stilles til ansvar for sine handlinger etter krigens slutt.”
Generalsekretær Tove R. Wang i Redd Barna – 25.september 2012
3. “Voksne og barn i Syria har vært vitner til grusom vold og mange er traumatisert. I følge FN har inntil 1 million mennesker måttet forlate hjemmene sine og mange har flyktet til nabolandene. Det kommer stadig nye flyktninger til Libanon. Behovet for hjelp er enormt. De trenger matrasjoner, melk, tåteflasker, varme klær, tepper og annet livsnødvendig utstyr. Vi deler ut nødhjelp til de mest sårbare familiene,”
Landirektør Wafa Yassir i Norsk Folkehjelp – 05.november 2012
4. “Titusener av syriske barn uten skoletilbud. Det er et skrikende og sterkt økende behov for utdanning for tusenvis av barn som er drevet på flukt fra Syria.Flyktningstrømmen er økende, og bare i Irak og Libanon står mer enn 40 000 barn uten skoletilbud.”
Redd Barna – 08.november 2012
5. “Pasientene vi har behandlet inkluderer mange kvinner og barn, i tillegg til soldater. Mange av disse ble behandlet for skader påført som følge av voldshandlinger slik som skuddskader, skader fra eksplosjoner og granatangrep og åpne brudd. Et økende problem inne i Syria er den manglende respekten for humanitært hjelpearbeid. Sykehus, medisinsk personell og pasienter har vært mål for krigshandlingene.”
Programsjef Dag Horntvedt i Leger Uten Grenser – 12.november 2012

Med Vennlig Hilsen
Støttegruppen for Syriske flyktninger

Примерный смысл:
1. Правительственные войска используют детей как живой щит для защиты танков от оппозиционных сил. Доклад ООН – 12 Июнь 2012
2. Сирийские дети испытывают чудовищное насилие. Преступники должны понести наказание после войны. Generalsekretær Tove R. Wang i Redd Barna – 25.september 2012
3. “Взрослые и дети в Сирии стали свидетелями ужасного насилия и многие из них травмированы. По данным ООН, до миллиона человек вынужденно покинули свои дома и многие из них бежали в соседние страны.  Растет число беженцев в Ливане. Нужна… провизия, молоко, детские бутылочки, теплая одежда, одеяла и другие жизненно необходимые вещи”. Landirektør Wafa Yassir i Norsk Folkehjelp – 05.november 2012
4. “Десятки тысяч сирийских детей – без возможности учиться. Ираке и Ливане более таких 40 000 детей”.
Redd Barna – 08.november 2012
5. “Стреди пациентов много женщин и детей, а также солдат. Многие из них лечились от …огнестрельных ранений, последствий взрывов снарядов и гранат, лечили открытые переломы…медицинский персонал и пациенты стали жертвами военных действий “.
Programsjef Dag Horntvedt i Leger Uten Grenser – 12.november 2012

Встреча акции в фб

Поделиться
Запись опубликована в рубрике Протесты и социальные инициативы с метками , , , , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий