Лоуренс Пауэр

Пианистка Алина Летягина пишет: “Завтра в Григ-Халлене проходит мастер-класс очень известного альтиста-Лоуренса Пауэра. С 11-30 до 16 в зале Пер Гюнт. Сначала будут играть 3 студента, а с 13-30 играют артисты оркестра – сонату Брамса для альта и фортепиано и сонату Хиндемита для альта и ф-но.”

Анонс филармонического оркестра:

2012:-lawrence-power-med-venner
2012: Lawrence Power med venner
2012: Torsdag 2. februar kl. 19.30
390/340/260/100
310/270/210/100
Grieghallen
Residensmusiker Lawrence Power topper laget når han samler sine musikalske venner til kammerkonsert. Edvard Griegs strykekvartett er nærmest selvbiografisk. Selv skrev han følgende; «… For jeg føler at i dette verk gjemmes prøver på det hjerteblod hvorav fremtiden forhåpentlig vil få se mer enn bare dråper…». Kvartetten ble komponert i Hardanger-perioden av Griegs liv, og skiftet av miljø og den storslåtte naturen utløste ny skapertrang. Kvartettens hovedmotiv som musikken spinner rundt, er «Spillemenn»-motivet fra hans Ibsen-sanger. Den russiske komponisten Sergej Tanejev var elev av Peter Tsjaikovskij og lærer for Rakhmaninov. Han er mest kjent for sine symfonier, men skrev mye kammermusikk. Hans monumentale og romantiske klaverkvintett ble skrevet i 1910-11 og omtales som hans fineste kammermusikalske verk.
Medvirkende
Henning Kraggerud, fiolin
Melina Mandozzi, fiolin
Lawrence Power, bratsj
Torleif Thedéen, cello
Aleksandar Madzar, klaver
Program
Edvard Grieg:
Strykekvartett
Sergej Tanejev:
Klaverkvintett
Поделиться
Запись опубликована в рубрике Культура с метками , , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий