Фильм о России на бергенском фестивале

Putins kyss
Regi: Lise Birk Pedersen, Danmark 2011
1 t 25 min

Torsdag 2. februar kl. 19.00 – Landmark
Fri entré

Denne avslørende dokumentarfilmen om Putin og hans ungdomsorganisasjon “Nashi” kommer rykende fersk fra filmfestivalen i Sundance til Filmpanelet, som nå har flyttet visningene til Landmark. Ikke bare får vi stifte bekjentskap med en gjeng svært begeistrede ungdommer som reiser rundt i Russland og snakker varmt om sin store leder – vi får også se dem i aksjon mot motstandere av Putin og hans regime.

Vi følger den unge Marsha som i en alder av 19 år møtte Putin og de to omfavnet hverandre hjertelig på en kongress. Etter dette ble Marsha beæret med en medalje som bare er forunt et fåtall personer i russisk samfunnsliv. Hun ble så nærmeste medarbeider og rådgiver for den russiske ungdomsministeren og vi følger henne gjennom flere runder der hun administrerer både statsråden og ungdomspartiet.

Etter hvert går det imidlertid opp for den unge Marsha at kanskje ikke alt er så rosenrødt som hun hadde tenkt og hun begynner å få bange anelser for hva hun er med på. Spesielt da det går opp for henne at en nær venn som er opposisjonell er nær ved å bli drept, begynner hun for alvor å tvile på den bevegelsen hun er en sentral aktør for og hennes motforestillinger bare øker i styrke.

Få med deg en oppsiktsvekkende dokumentarfilm i god tid før det russiske valget på ny president finner sted i mars.

Filmpanelet er Bergen internasjonale filmfestivals vorspielmeny som danner opptakten til neste festival i midten av oktober. Her vil vi servere en del aktuelle høydepunkter av filmer vi har nylig stiftet bekjentskap med. Vi vil også invitere eksperter på de respektive områder filmene tar for seg til å komme og holde en innledning – og i noen tilfeller vil vi søke få få regissøren av filmene til også å delta.

Marsha is a 19-year-old and already a Nashi commissar and spokesperson. She is ambitious and in no time she progressed to the very top of the organization, becoming the protégé of Russia’s Minister of Youth.

Up for election within Nashi Marsha loses to a candidate whose program is called “fighting the enemies of Russia,” and starts questioning her role in the movement by flirting with the opposition. Marsha soon get in trouble when “unknown perpetrators” attack the opposition leader Oleg Kashin, beating him almost to death.

Поделиться
Запись опубликована в рубрике Культура с метками , , , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий